notability-logo

Notability (iPad app)

Fantastisk app til notetagning, opgaveretning mm.

Notability er en fantastisk app til din iPad uanset om du har en iPad Pro eller en af de tidligere iPads!

Appen lader dig have en overskuelig mappestruktur (hvis du er til det) samtidigt med at den sørger for at lave backup af dine notater. For at få backup skal man blot logge ind i fx din Google Drev-konto, som man jo har når blot man har en Google konto.

Det er nemt at importere billeder og andre filtyper til sine notater. Jeg har prøvet både at importere powerpoint-, word- og pdf-filer, men det er klart pdf-filerne den hurtigst inkorporerer. De word-filer jeg har lagt ind brugte Notability 1min+ på at omdanne til pdf, som er dens naturlige format at arbejde i.

Når man importere andre dokumenter til sine notater er det muligt at tegne/skrive ovenpå eller i forlængelse af disse. Dette er en fantastisk egenskab som kan udnyttes i mange sammenhænge! Jeg har brugt det på kurser, hvor jeg kunne importere powerpoint præsentationerne, som blev gjort tilgængelig få minutter før foredraget. Det var således muligt for mig at tage notaterne direkte på foredragssiderne! Derudover kan det bruges til at importere et dokument, som skal rettes - fx elevers afleveringer, stile mv. - eller til at indsætte en given opgave og dernæst skrive sin løsning i forlængelse heraf. Til møder henter jeg dagsordenen ind og tager notater ovenpå eller i forlængelse deraf.

Hvis man har investeret i en iPad Pro og en Appel Pencil (som gør hele forskellen!), så er appen bare 100 gange bedre, fordi man får oplevelsen af at skrive i hånden (hvilket jeg klart foretrækker), men samtidigt har alting digitalt. Man skal lige vænne sig til at skrive på en glat overflade, men det går hurtigt. Alternativt kan man påklistre en beskyttelsesfilm (protective screen cover), hvilket eftersigende skulle ændre overfladen og dermed skriveoplevelsen.

 

Ovenfor kan du se to videoer, som jeg har lavet om Notability appen. Den første er en generel introduktion til appen, hvor jeg viser de vigtigste funktionaliteter. Den anden omhandler specifikt, hvordan jeg bruger Notability til min forberedelse af (kemi-og fysik)undervisning samt hvordan man nemt kan importere elevers opgaver og rette dem i appen, for dernæst let at kunne returnere dem.

God fornøjelse!

Share